Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Over David-Coin

David-Coin is de muntenhandel van David van Vugt. Vanaf zijn zevende jaar is David al munten aan het verzamelen. Iets wat begon als een hobby, is nu een florerende munten, penningen- en bankbiljettenverzameling, die beschikbaar is voor de handel en verzamelaars. David heeft jaren op beurzen gestaan en in verschillende muntenwinkels gewerkt. Met deze ruime ervaring in numismatiek is David-Coin dan ook het bedrijf voor al uw vragen over de waarde van uw verzameling en de plek voor aankoop en verkoop van vele soorten munten en bankbiljetten.

“Toen mijn vader vele jaren geleden een doosje met zeer leuke munten kocht bij een veilinghuis was dat de start van de hobby. ‘Ik ga munten verzamelen’, dacht ik. Ik was toen 7 jaar.”  -

David van Vugt

Blogs over munten en bankbiljetten

De zilveren Juliana gulden

Zilveren Juliana guldens zijn een populaire verzamelobject en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse muntgeschiedenis. De Juliana gulden werd geïntroduceerd na de troonswisseling in 1948, toen koningin Juliana de troon besteeg. In 1954 kwam de eerste zilveren gulden van koningin Juliana uit.      In deze blog ontdekt u meer over de zilveren gulden. 

Lees meer...

100 gulden biljet Snip

In maart 1974 is de zaak niet veel gevorderd. Er bestaat overeenstemming dat er aparte ontwerpen voor de hele serie guldenbiljetten moeten komen, maar alleen het ontwerp voor de coupure van 100 gulden zal in dit stadium uitgewerkt worden. In december 1974 is de eerste fase van de totaal-vormgeving van de hele serie afgerond. Eén waarde zal nu worden klaargemaakt voor de 1e druk.  

Lees meer...

1000 Gulden biljet Spinoza

Het duizend gulden biljet Spinoza is een bijzonder stukje geldgeschiedenis uit Nederland. Het biljet werd uitgegeven in 1973 en was het hoogste bankbiljet dat ooit in Nederland werd gedrukt. Het bijzondere aan dit biljet is niet alleen de waarde ervan, maar ook het portet op de voorzijde van het biljet: de filosoof Baruch Spinoza. In deze blog gaan we dieper in op het duizend guldenbiljet Spinoza en zijn context.

Lees meer...

Contact

  • David-Coin
  • Nederland
  • Youtube
  • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.