Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Over David-Coin

David-Coin is de muntenhandel van David van Vugt. Vanaf zijn zevende jaar is David al munten aan het verzamelen. Iets wat begon als een hobby, is nu een florerende munten, penningen- en bankbiljettenverzameling, die beschikbaar is voor de handel en verzamelaars. David heeft jaren op beurzen gestaan en in verschillende muntenwinkels gewerkt. Met deze ruime ervaring in numismatiek is David-Coin dan ook het bedrijf voor al uw vragen over de waarde van uw verzameling en de plek voor aankoop en verkoop van vele soorten munten en bankbiljetten.

“Toen mijn vader vele jaren geleden een doosje met zeer leuke munten kocht bij een veilinghuis was dat de start van de hobby. ‘Ik ga munten verzamelen’, dacht ik. Ik was toen 7 jaar.”  -

David van Vugt

Blogs over munten

Beatrix en haar muntslag

Beatrix Wilhelmina Armgard werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren als eerste kind van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Een deel van haar jeugd bracht ze vanwege de 2e Wereldoorlog door in Canada. Beatrix volgde onderwijs aan het Baarns Lyceum en studeerde later in Leiden rechten, sociologie en geschiedenis. Op 7 februari 1956 werd zij als erfgenaam de kroon' geïnstalleerd als lid van de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering.

Lees meer...

Juliana en haar muntslag


Juliana
Louise Emma Marie Wilhelmina werd geboren in Den Haag op 30 april 1909 en was het enige kind van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin. Na een aantal miskramen van Wilhelmina groeide de vrees dat een troon-opvolger zou uitblijven. Met de geboorte van dit prinsesje ging er dan ook een zucht van verlichting door het land.

Lees meer...

Wilhelmina en haar muntslag


Wilhelmina Helena Paulina Maria werd geboren in 's-Gravenhage op 31 augustus 1880. Zij was het enige kind van Willem III en diens tweede vrouw Emma van Waldeck-Pyrmont. Omdat alle kinderen uit het eerste huwelijk van Willem III al voor zijn dood waren overleden, werd Wilhelmina bij het overlijden van haar vader op 23 november 1890 Koningin der Nederlanden onder voogdij schap van haar moeder Koningin Emma.

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.