Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Biljetten graden met PMG

U ziet het steeds vaker langskomen. Bankbiljetten die gegrade zijn met PMG. PMG staat voor "Paper Money Guaranty" en is een internationaal gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het beoordelen en certificeren van papiergeld. PMG grading is het proces waarbij bankbiljetten worden beoordeeld op o.a. hun authenticiteit en kwaliteit door deskundige beoordelaars van PMG.

Tijdens het PMG grading proces worden bankbiljetten zorgvuldig geïnspecteerd op eventuele tekenen van vervalsing, schade, herstellingen of andere gebreken. Vervolgens wordt het bankbiljet beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder de algehele conditie van het biljet, de scherpte van de druk, de helderheid van de kleuren, de afwerking, en andere kenmerken.

Na de beoordeling wordt het bankbiljet voorzien van een officieel certificaat van echtheid en kwaliteit, waarin de bevindingen van het PMG grading proces worden vermeld. Dit certificaat kan vervolgens worden gebruikt om de authenticiteit en de kwaliteit van het bankbiljet te bevestigen en kan helpen bij het bepalen van de waarde ervan op de markt voor verzamelaars.

PMG grading wordt algemeen erkend en gerespecteerd door verzamelaars en handelaren over de hele wereld, en bankbiljetten die zijn gegradeerd door PMG hebben vaak een hogere marktwaarde dan niet-gegradeerde bankbiljetten, omdat ze een objectieve beoordeling van hun conditie en kwaliteit bieden. Zeker bij zeldzame biljetten kan het graden een waardevolle toevoeging zijn.

 

 

EPQ:

Bij PMG grading staat "EPQ" voor "Exceptional Paper Quality". Wanneer een bankbiljet de EPQ-status ontvangt, betekent dit dat het biljet zich in uitstekende staat bevindt met betrekking tot de kwaliteit van het papier waarop het is gedrukt. Bankbiljetten met EPQ worden beschouwd als ongerept en hebben geen sporen van beschadigingen, verkleuringen, vouwen, scheuren, vlekken of andere gebreken die de integriteit van het papier kunnen aantasten.

EPQ wordt toegekend door de beoordelaars van PMG na een grondige inspectie van het bankbiljet. De criteria voor het toekennen van EPQ omvatten onder andere de helderheid, stevigheid en algehele conditie van het papier, evenals het ontbreken van eventuele defecten die de kwaliteit van het bankbiljet zouden kunnen beïnvloeden.

Bankbiljetten met EPQ-status worden zeer gewaardeerd door verzamelaars en handelaren, omdat ze worden beschouwd als ongerepte exemplaren met een uitstekende papierkwaliteit. Deze bankbiljetten hebben vaak een hogere marktwaarde dan vergelijkbare bankbiljetten zonder EPQ-status, omdat ze zeldzamer zijn en een hogere kwaliteit vertegenwoordigen binnen de wereld van het verzamelen van papiergeld.

Ster:

PMG kent ook de PMG Star toe. Hoewel oogaantrekkingskracht een van de meest subjectieve kenmerken van biljetten is, zijn er algemene normen die numismatici doorgaans gebruiken om uitzonderlijke oogaantrekkingskracht te definiëren. Voor het ontvangen van een ster van PMG moeten bankbiljetten uitzonderlijk sterke plaat- en/of overdruk-reliëf, levendige inktkleuren en een onberispelijke papierkwaliteit vertonen die de gevestigde normen overtreft die worden gebruikt om de Exceptional Paper Quality (EPQ)-aanduiding te bepalen.
Biljetten met de classificatie PMG Gem Uncirculated 70 moeten ook in aanmerking komen voor de PMG Star en EPQ-aanduidingen.Nummers:

De bankbiljetten worden tot slot beoordeeld met een nummer vanaf 4 t/m 70.
Lager dan 4 wordt normaliter niet aangenomen, tenzij het een zeer zeldzaam biljet is. Een nummer 4 is een uitermate slechte kwaliteit, waarbij meestal delen van het biljet ontbreken. Nummer 70 daarentegen is niet te evenaren en het hoogste toegekende cijfer en kwaliteit. Bij papiergeld mag geen bewijs van manipulatie zichtbaar zijn bij een vergroting van 5x. De marges en registratie moeten voor het blote oog gecentreerd lijken. Het biljet moeten in aanmerking komen voor een uitermate hoge kwaliteit om de PMG Star aanduiding met classificatie 70 te ontvangen. Biljetten met nummer 70 zijn meestal uitermate zeldzaam. 

 

Blogs over munten en bankbiljetten

Het Gouden Vijfje van 1912

Het gouden vijfje uit 1912 is een van de meest begeerde en fascinerende munten in de Nederlandse numismatische wereld. Met zijn prachtige ontwerp, historische achtergrond en zeldzaamheid heeft deze munt een speciale plaats verworven in de harten van verzamelaars en liefhebbers van over de hele wereld. We gaan in deze blog dieper in op de oorsprong, het ontwerp en de betekenis van het gouden vijfje uit 1912.

Lees meer...

De waarde van koper

Koper, een van de oudste metalen die door de mensheid worden gebruikt, heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in diverse aspecten van ons leven, van industrie en technologie tot kunst en decoratie. In deze blog duiken we dieper in de fascinerende wereld van koper en verkennen we zijn geschiedenis, eigenschappen, toepassingen en artistieke waarde.

Lees meer...

Hoeveel goud en zilver is er wereldwijd?

In deze korte blog gaan we in op de vraag hoeveel goud en zilver er nu wereldwijd te vinden is. Het grootste deel van het goud bevindt zich in de vorm van goudstaven en goudklompen, met een relatief klein deel dat wordt gebruikt voor sieraden, munten en industriële toepassingen. 

Lees meer...

Contact

  • David-Coin
  • Nederland
  • Youtube
  • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.