Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Beleggen in goud

Goud, het eeuwenoude symbool van rijkdom en stabiliteit, heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op beleggers over de hele wereld. Als een waardevolle grondstof en een veilige haven in tijden van economische onzekerheid, biedt goud een unieke kans voor beleggers om hun portefeuille te diversifiëren en zich te beschermen tegen volatiliteit op de financiële markten. In deze blog zullen we de voordelen en verschillende manieren van beleggen in goud verkennen.

Waarom Beleggen in Goud?

 

  1. Intrinsieke Waarde: Goud heeft een intrinsieke waarde die al eeuwenlang erkend wordt. Het wordt gebruikt in verschillende sectoren, waaronder voor gouden sieraden en juwelen, elektronica en industriële toepassingen, waardoor het een constante vraag heeft.

 

  1. Inflatiebescherming: Goud wordt vaak gezien als een hedge tegen inflatie. In tijden waarin fiatvaluta's in waarde dalen, behoudt goud over het algemeen zijn koopkracht. Voorbeeld: Richard kocht in 2008 1 kilo goud voor circa €20.000,-. Ruim 15 jaar later verkoopt Richard de baar voor circa €60.000,-. Dit is een verdrievoudiging. Uiteraard is goud kopen ook mogelijk vanaf kleinere bedragen vanaf circa 25 euro.

 

  1. Veilige Haven: In tijden van geopolitieke spanningen, economische recessies en financiële instabiliteit, fungeert goud vaak als een veilige haven waar beleggers naartoe vluchten voor bescherming van hun vermogen.

 

 Meest gekozen manier van Beleggen in Goud

 

  1. Fysiek Goud: Dit omvat het kopen van fysieke goudstaven of munten. Hoewel het bezit van fysiek goud een tastbare waarde biedt, kan het goed zijn om ook te denken aan de opslag van goud. Denk hierbij aan een bankkluisje, elders een kluisopslag of het bewaren op een zelf gekozen veilige locatie. Voor meer advies hierin, neem gerust contact met ons op.  

Tevens verzamelen mensen ook gouden vijfjes, tientjes en dukaten per jaar. Enerzijds het plezier van hobby met de tegelijkertijd de waarde die toch blijft of zelfs groeit door de tijd heen. 

 

Conclusie:

Beleggen in goud kan een waardevolle toevoeging zijn aan een gediversifieerde beleggingsportefeuille, en biedt beleggers een manier om zich te beschermen tegen inflatie, marktvolatiliteit en geopolitieke risico's. Of het nu gaat om fysiek goud, goud-ETF's of goudmijnaandelen, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw beleggingsdoelstellingen, risicobereidheid en financiële situatie. Met de juiste kennis en voorbereiding kan beleggen in goud een glanzende en waardevolle investering zijn voor de lange termijn. Bekijk hier de actuele goud en zilverprijs. 

 

Blogs over munten en bankbiljetten

Het Gouden Vijfje van 1912

Het gouden vijfje uit 1912 is een van de meest begeerde en fascinerende munten in de Nederlandse numismatische wereld. Met zijn prachtige ontwerp, historische achtergrond en zeldzaamheid heeft deze munt een speciale plaats verworven in de harten van verzamelaars en liefhebbers van over de hele wereld. We gaan in deze blog dieper in op de oorsprong, het ontwerp en de betekenis van het gouden vijfje uit 1912.

Lees meer...

De waarde van koper

Koper, een van de oudste metalen die door de mensheid worden gebruikt, heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in diverse aspecten van ons leven, van industrie en technologie tot kunst en decoratie. In deze blog duiken we dieper in de fascinerende wereld van koper en verkennen we zijn geschiedenis, eigenschappen, toepassingen en artistieke waarde.

Lees meer...

Hoeveel goud en zilver is er wereldwijd?

In deze korte blog gaan we in op de vraag hoeveel goud en zilver er nu wereldwijd te vinden is. Het grootste deel van het goud bevindt zich in de vorm van goudstaven en goudklompen, met een relatief klein deel dat wordt gebruikt voor sieraden, munten en industriële toepassingen. 

Lees meer...

Contact

  • David-Coin
  • Nederland
  • Youtube
  • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.