Goud: € 69,47 gram, Zilver € 0,89 gram, Platinum € 29,36 gram

Hoewel goud vaak de hoofdrol speelt als het gaat om edelmetalen, is zilver een krachtige speler in de wereld van beleggen die niet over het hoofd mag worden gezien. Met zijn unieke eigenschappen en brede toepassingen biedt zilver beleggers een aantrekkelijke kans om hun portefeuille te diversifiëren en te profiteren van verschillende marktomstandigheden. Laten we in deze blog dieper ingaan op de risico’s en voordelen van zilver.


Risico’s van Beleggen in zilver:


1. Prijsvolatiliteit: Net als goud kan de prijs van zilver volatiel zijn en onderhevig aan schommelingen op de financiële markten. Beleggers moeten zich bewust zijn van deze volatiliteit en hun risicobereidheid beoordelen voordat ze beleggen in zilver. Vraag en aanbod blijft ook in deze markt van belang.

2. Industriële Vraag: Een daling in de industriële vraag naar zilver als gevolg van economische neergang of technologische veranderingen kan de prijs van zilver beïnvloeden.

Waarom Beleggen in Zilver?

1. Industriële Toepassingen: Zilver heeft een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder elektronica, zonne-energie, geneeskunde en waterzuivering. Deze constante vraag naar zilver zorgt voor een solide basis voor beleggingen.

2. Inflatiebescherming: Net als goud fungeert zilver vaak als een hedge tegen inflatie. Het behoudt over het algemeen zijn koopkracht in tijden van monetaire devaluatie en economische onrust. Door de eeuwen heen is zilver altijd gezien als een waardevol materiaal naast goud. Door de jaren heen heeft zilver diverse prijsstijgingen meegemaakt.

3. Beleggingswaarde: Naast zijn industriële toepassingen wordt zilver ook beschouwd als een waardevolle belegging vanwege zijn inherente waarde. Het wordt verhandeld op de grondstoffenmarkten over de hele wereld en biedt beleggers een liquide activa die gemakkelijk kan worden verhandeld internationaal.


Beleggen in fysiek Zilver:


1. Fysiek Zilver: Dit omvat het kopen van fysieke zilveren munten, baren of overige vormen. Fysiek zilver biedt beleggers een tastbare activa die ze kunnen vasthouden en bewaren als onderdeel van hun beleggingsportefeuille. Dit gebeurd veelal in de aanschaf van kilo’s Nederlandse zilveren munten of zilveren troy ounce munten zoals maple leafs, kangeroos, of Amerikaanse eagles.Conclusie:

Beleggen in zilver biedt beleggers een unieke kans om te profiteren van de diverse toepassingen en intrinsieke waarde van dit edelmetaal. Of het nu gaat om fysiek zilver of zilver online aanschaffen. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw beleggingsdoelstellingen, risicobereidheid en financiële situatie. Met de juiste kennis en voorbereiding kan beleggen in zilver een waardevolle toevoeging zijn aan een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Nog vragen, na aanleiding van deze blog? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek telefonisch of bij ons op kantoor.

Zoeken